Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eddig 594 laboratóriumi vizsgálat készült, és 19 pozitív teszt van - erősítette meg a Twitteren a tárca közleményét Adam Vojtech egészségügyi miniszter az MTI szerint. Az első beteget vasárnap regisztrálták Prágában.

A fertőzöttek többsége a korábbi napokban Olaszországban járt. Egy beteg az amerikai Bostonból tért vissza Csehországba, egy másik pedig az olaszországi üdülésről visszatért rokonaitól kapta el a kórt. Nyolc beteget a prágai Na Bulovce kórházban, hetet Ústí nad Labemben a városi kórházban, négyet pedig otthonában kezelnek. Az egyik érintett egy csecsemő, akinél pénteken mutatták ki a fertőzést. A miniszter jelezte, várható, hogy a pozitív esetek száma tovább fog emelkedni.

Az idegenforgalmi irodák prágai sajtóban megjelent összesített kimutatása szerint ugyanis jelenleg mintegy 16 500 cseh állampolgár tartózkodik Olaszországban, többnyire síelnek az északi hegyekben, és a várhatóan a következő napokban térnek vissza Csehországba.

Az egészségügyi minisztérium elrendelte, hogy az Olaszországból visszatérő összes személy maradjon két hétig házi karanténban, és erről telefonon értesítse orvosát, illetve munkahelyét vagy iskoláját. Szükség esetén az orvosok a lakóhelyükön keresik fel azokat, akik a koronavírus tüneteit észlelik magukon.

A tárca pénteken megtiltotta a fertőtlenítő eszközök és az arcmaszkok kivitelét külföldre. (A magyar hatóságok is hasonló intézkedéseket jelentettek be pénteken.)

Továbbra is szünetel a légi közlekedés Csehország, valamint Észak-Olaszország, Kína és Dél-Korea között.

A cseh katolikus püspöki kar szombaton felszólította a hívőket és a papokat, hogy amennyiben légúti megbetegedés tüneteit érzik magukon, ne vegyenek részt a miséken.