Branko Ružić szerbiai oktatásügyi miniszter kijelentette, a szerbiai iskolákban nem kell a szünet meghosszabbítására számítani, az arra vonatkozó döntést pedig, hogy január utolsó hetében milyen oktatási formában tanulnak majd a diákok menet közben hozzák meg - idézte a vajdasági Szabad Magyar Szó a miniszter nyilatkozatát. Ružić a Vajdaságtól délebbre fekvő országrészekről beszélt, ugyanis Vajdaságban már 17-én véget ért a téli szünet.

Ružić szerint most sem és a múltban sem az iskolákban terjedt a koronavírus, ami elsősorban a tanügyi dolgozók, a tanórákon kívüli foglalkozásokat tartó személyek és a diákok fegyelmének, valamint a szülők megértésének köszönhető.

Az oktatási módjára vonatkozó végső döntést meghozó Iskolacsoport hosszasan ülésezett, de nem tudott végleges döntést hozni. Az már most biztos, hogy az első osztályostól az ötödik osztályba járó tanulókig mindenki jelenléti oktatásban részesül, mennek majd a gyerekek iskolába. Az idősebb általános iskolások tanulók oktatási módja esetén szóba jöhet a felváltva online-jelenléti oktatás.