Franciaországban az egészségügyi minisztérium szerint 292 gócpontot tartottak számon, ami 13-mal több, mint hétfőn. A fertőzöttek száma 1039-cel nőtt 24 óra alatt, szemben az előző napi 566-tal. Kórházban 5162 embert kezelnek, közülük 388-at intenzív osztályon.

A kormány tudományos tanácsadó testülete legújabb jelentésében felhívta a figyelmet az új esetek számának növekedésére, és hangsúlyozta, hogy "nagyon valószínű" a járvány második hullámának megjelenése ősszel vagy a télen. Ebben az esetben a reagálás más kell, hogy legyen, mint az első hullám esetében - derül ki a portál beszámolójából.

Törökország 995 új fertőzésről tett bejelentést kedden, és ezzel a járvány már 233 851 emberre terjedt át összesítve. A halálos áldozatok száma 19-cel nőtt, és országszerte elérte az 5747-et. Az egészségügyi ellátásban 41 ezer tesztet végeztek a megelőző 24 órában, ami már közel ötmillió ellenőrzést jelent - mondta ankarai sajtótájékoztatóján Fahrettin Koca egészségügyi miniszter.

A járvány kitörése óta 217 497 ember gyógyult ki a betegségből Törökországban.

Az athéni hatóságok legújabb beszámolója 121 új esetről szól, ami április vége óta a legmagasabb adat. Összesítve 4855 ember kapta el a betegséget a járvány februári megjelenése óta. A halálos áldozatok száma 209. A kormány fő tudományos tanácsadója, Szotirisz Ciodrasz professzor kedden figyelmeztetett, hogy a fegyelmezetlen viselkedés miatt a helyzet gyorsan kicsúszhat az ellenőrzés alól.