Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Airfinity beszámolója szerint a szóban forgó vakcinák több mint negyven százaléka az Európai Unió tagállamainál van. Ha az oltásokat azonnal más országok rendelkezésére bocsátanák, az elegendő lenne az eddig beszerzett és elérhetővé tett vakcinákkal együtt ahhoz, hogy a lakosok 70 százalékát beoltsák az alacsony és közepes jövedelmű országokban a portál szemléje szerint.

Az Airfinity szerint az EU-tagállamok, valamint Japán, Kanada, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok az év végén együttesen egymilliárddal több vakcinával fog rendelkezni mint szükséges szükséges. Ugyan korábban 1,2 milliárd adag védőoltást felajánlottak a következő év közepéig, de eddig ezeknek a vakcináknak mindössze 12 százalékát kapták meg más országok.

A WHO az oltóanyagok igazságosabb elosztását szorgalmazza. Míg a fejlett országokban már sokan a harmadik oltást kapják meg, addig szegényebb országokban még sokaknak az elsőt sem adták be. A szervezet szerint ez egyrészt igazságtalan, másrészt veszélyes is: az oltatlanok között hatékonyabban terjed a vírus, így a mutáció esélye is nagyobb. Ez hosszú távon akár a már beadott vakcinák hatékonyságát is ronthatja, tehát tulajdonképpen mindenkinek érdeke, hogy világszerte minél többen legyenek beoltva.