Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A prágai hatóságokat aggasztja, hogy Csehország három kerületében hirtelen megugrott a koronavírus-fertőzések száma - írja a Radio Praha. Ezek Ceskolipsko, Sumperk és Cesky Krumlov. Miközben az ország többé részében százezer lakosra átlagosan csak 35 új eset jut, ezekben a kerületekben 100-an fertőződnek meg százezer lakosra vetítve. A szakértők azt gyanítják, hogy az indiai koronavírus-mutáns jelent meg az országban, amely fertőzőbb az eddig ismert változatoknál. A feltételezést laboratóriumban ellenőrzik, aminek eredménye június elejére várható.

Csehország ugyan júniusban rekordnagyságú vakcinaszállítmányra számíthat az Európai Unióból, ám a középkorúak és a fiatalok egyre kevésbé érdeklődnek az iránt, hogy beoltassák magukat. A járvány lelassult, így már nem tűnik sürgősnek a szúrás. A fiatalok kétszer meggondolják, hogy a tű elé járuljanak-e. A kormány ezért a jövőben a fiatalabb korosztályok beoltására helyezi a hangsúlyt.

Eközben hiába nyíltak meg a konditermek, ezek üzemeltetői arról számolnak be, hogy halovány az érdeklődés a muszklizás iránt. Ügyfeleiket távol tartják a korlátozások, elsősorban az, hogy nem használhatják a közös öltözőket és zuhanyzókat. Emellett az egyszerre bent tartózkodók létszámkorlátja miatt sokan nem kockáztatják a sorban állást a bejárat előtt.