Azokat az ékezőket, akiknél lázat és a betegség más kezdő tüneteit észlelik, haladéktalanul további orvosi megfigyelésre irányítják. Az ellenőrzést folyamatosan, napi 24 órában végzik.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint eddig egy fertőzést sem diagnosztizáltak az országban. A lap ugyanakkor rámutatott arra, hogy most télen már 48-an haltak bele influenzavírus-fertőzésbe, közülük tízen a múlt héten.

A múlt héten evakuáltak a kínai koronavírus-járvány gócpontjából, Vuhanból 45 ukrán és 27 külföldi állampolgárt, akiket a kelet-ukrajnai Poltava megyében lévő Novi Szanzsari település szanatóriumában helyeztek el kéthetes megfigyelésre. A helyi lakosok - tartva a fertőzéstől - heves tüntetéssel fogadták az evakuáltakat, barikádokat gyújtottak fel, kövekkel dobálták meg a Kínából érkező buszokat, és összecsaptak a rendfenntartókkal.

A szanatóriumban lévő evakuáltak már hetedik napja vannak megfigyelés alatt, eddig egyiküknél sem észlelték jelét annak, hogy megfertőződött volna koronavírussal.

A magyar hatóságok tájékoztatását a hazai helyzetről itt olvashatja el.