Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Végleg bezárt Románia legnagyobb szállodája, a Rin Grand Hotel - írta a Maszol. A 2007-ben megnyitott szálloda a maga 1460 szobájával európai szinten is a legnagyobbak közé tartozott. A koronavírus-járvány miatt a Bukarest déli részén található szálloda kihasználtsága minimálisra csökkent, tavaly már csak 480 szobával üzemelt.

„A világjárvány nagy csapás volt, a kihasználtság és a bevételek drámai módon visszaestek. A bevételek terén 80 százalékos volt a csökkenés, otthonról kellett hozzunk pénzt, hogy működtetni tudjuk. Bezártuk, a szobákat pedig lakásokká alakítjuk át. Jövő nyárig befejezzük az átalakítást, mely hétmillió euróba kerül” – nyilatkozta Ionuț Negoiță, a szálló tulajdonosa.

A Rin Grand Hotelben garzonokat és két-, valamint háromszobás lakásokat alakítanak ki. A konferenciatermekből szintén lakások lesznek. A garzonok ára 50 ezer eurónál (17,8 millió forint) kezdődik majd.

A 60 millió eurós beruházással készült Rin Grand Hotel kezdettől fogva túlméretezettnek bizonyult, alacsony kihasználtsággal működött. Az üzletnek a járvány kitörése tette be véglegesen az ajtót, mely a nagyvárosi szállodák forgalmát az átlagosnál is nagyobb mértékben vetette vissza. Ez főleg az üzleti turizmus minimális szintre való csökkenésének volt a következménye.