Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Moszkva önkormányzata 10 ezer rubelt (43 ezer forint) ad az orosz fővárosban élő nyugdíjasoknak, ha vállalják, hogy beoltatják magukat a koronavírus ellen - jelentette be Szergej Szobjanyin főpolgármester a Moscow Times tudósítása szerint. Ez a hatóságok legújabb húzása annak érdekében, hogy felpörgessék az igen lagymatagon csordogáló oltási kampányt.

Az oltási juttatásra akkor válnak jogosulttá a 65 évesnél idősebb lakosok, amikor megszúrták őket a vakcina második dózisával is. A jelentkezőknek valamelyik hazai gyártású oltást adják be és az év vége előtt rá kell szánniuk magukat a "nagy kalandra", mert utána már nem jár a pénz. Az orosz főváros nyugdíjasainak korábban ajándékcsomagokat osztottak a szúrás után, amit továbbra is megkaphatnak.

Az önkormányzat azután döntött a radikális ösztönző mellett, hogy Moszkva válságstábja riasztó adatokat hozott nyilvánosságra arról, milyen súlyosan érinti az idősebbeket a járvány. A 60 éven felüliek körében minden kilencedik koronavírus-beteg belehal a fertőzésbe, ami háromból egyre megy fel azok körében, akik nem kerülnek időben kórházba.

Eközben a főváros idős lakóinak csak harmadát oltották be, ami elmarad Moszkva beoltottsági arányától. Oroszországban összességében makacsul kisebb a beoltottak aránya 30 százaléknál, annak ellenére, hogy a hazai gyártású Szputnyik V vakcina széles körben rendelkezésre áll. A járvány negyedik hullámára válaszul számos orosz régióban újra korlátozásokat vezettek be és bizonyos szakmák dolgozóit kötelezik az oltás beadatására.