Lengyelország az uniós államok között a 8. helyet foglalja el a koronavírus ellen beadott oltások területén - írta a Business Insider Polska. Ezzel egy szinten áll a norvégokkal, ami azt jelenti, hogy 100 lakosból már 8,65 megkapta a maga adagját. Ugyanakkor rossz hír, hogy nő a fertőzöttek száma, így a szakértők szerint az újabb helyi zárlatok bevezetése csak idő kérdése.

Citi Handlowy szakértő szerint figyelik a Csehországban és Magyarországon történteket, a következő hetekben további szigorítások várhatóak, mert egyértelmű a fertőzöttek és elhunytak számának növekedése, illetve az egészségügy leterheltsége. A beoltásokat illetően a britek vezetnek, ahol 100 lakosra 30,13 adag oltás jutott eddig, és a lengyelek előtt van Málta, Dánia, Ciprus és Izland. Jó a statisztikája a svájciaknak és a litvánoknak is.

Lengyelországban eddig 3,3 millió oltást adtak be, ebből 1,1 millió már a második adag volt, de csak Modernával, Pfizerrel és AstraZenecával oltottak. Az szúrások után 3 495 nem rendes reakciót jelentettek, ezekben enyhe kipirosodás és rövid ideig tartó fájdalom jelentkezett az injekció helyén. A Kínában tartózkodó Andrzej Duda államfő tárgyalt a kínai vakcina vásárlásának lehetőségéről.