Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A koronavírus terjedésének lassítását célzó, pénteken hatályba lépő intézkedések alól kivételnek számítanak a szervezett rendezvények, amelyek felső létszámkorlátja 1500 fő lesz szabad téren, ezer fő zárt helyen. A privát összejövetelek közül kivételt jelentek a temetések. A hatóságok a lakásokban nem fogják ellenőrizni a szabály betartását.

Ha nem sikerül a jelenlegi trendet megállítani, félő, hogy decemberre akár 6 ezer új koronavírusos esetet is találhatnak naponta - fogalmazott a kancellár.

A napi új esetek száma mostanában rendszeresen meghaladja a márciusi első hullám idején feljegyzett rekordokat. Az osztrák kormány akkor a többi országhoz hasonlóan gyorsan általános zárlatot rendelt el, de most ezt el akarja kerülni a gazdaság védelme érdekében.

Az üzletek, az éttermek, a bárok és a színházak nyitva maradhatnak. A kulturális és sportrendezvényeken kötelezővé teszik a szájmaszk viselését. A síszezonra leginkább támaszkodó három tartományban bevezették, hogy a bárok a hagyományos hajnali 2 óra helyett korábban, már este 10 órakor bezárnak, hogy így lassítsák a vírus terjedését - írta az MTI nyomán az Infostart.hu.