Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Korábbi, hasonló jellegű megbetegedések esetén még gyakrabban léptek fel mentális vagy neurológiai problémák a koronavírusból felépülteknél: azok közül, akiknek volt már ilyen betegsége korábban, háromból egy embernél merül fel újra hasonló probléma az egyelőre még szakértői ellenőrzés előtt álló kutatás szerint.

Aggasztó, hogy a problémák azokat is érinthetik, akiknek nem volt olyan súlyos a megbetegedésük, hogy azzal kórházba kellett volna vonulniuk. Enyhébb tünetek mellett a betegségen átesők esetében kilencből egy embernél alakult ki például stroke vagy depresszió. Max Taquet, a kutatás vezetője, az Oxfordi Egyetem pszichiátriai szakértője meglepőnek nevezte a tényt a Guardian cikkében, amelyet az Infostart.hu idézett.

A mostani eredmények szerint az olyan diagnózisok, mint a stroke, az akut agyűri vagy koponyán belüli vérzés, a demencia és egyes pszichotikus betegségek gyakrabban fordulnak elő koronavírusból felépülteknél, mint influenzából vagy egyéb légúti betegségekből kigyógyultaknál. Az előfordulás a kórházban kezeltek esetében volt magasabb.