Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A friss adatok szerint előző nap újabb rekorddal 6719-cel 315 826-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig az eddigi legmagasabb számú, 141 újabb halálos áldozattal 5927-re emelkedett. Eddig 132 219-en gyógyultak meg, viszont már 177 680 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel Ukrajnában.

Az utóbbi egy napon is ezernél több Covid-beteget kellett kórházba szállítani. Jelenleg csaknem 23 ezer ágyat foglalnak el koronavírusos vagy fertőzésgyanús betegek az ország egészségügyi intézményeiben - mondta Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter azt MTI beszámolója szerint.

Az Obozrevatyel ukrán hírportál értesülése szerint még idén további szigorításokat vezethetnek be, különösen ha a napi új betegszám eléri a tízezret, illetve ha a kórházak leterheltsége tovább növekszik.

Nincs viszont egyelőre napirenden a tavaszihoz hasonlóan szigorú - a gazdasági és az üzleti életet súlyosan érintő - korlátozások bevezetése. Denisz Smihal miniszterelnök ellenzi a szigorításokat, ám a források szerint noha az ilyen intézkedéseket a kormány határozataként mondják ki, valójában erről az elnöki hivatalban döntenek.

Szerhij Skarlet oktatási miniszter egy szerda reggeli tévéműsorban reményét fejezte ki, hogy az általános iskola 1-4. osztályába járó gyerekek visszaülhetnek az iskolapadokba a hónap végén véget érő tanítási szünet után, és csak az idősebbeknek kell távoktatásban folytatniuk tanulmányaikat. A 2021-es költségvetés tervezetében egymilliárd hrivnyát, azaz csaknem 11 milliárd forintot irányoztak elő a távoktatás támogatására.