Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A harmadik oltás felvételét a politikus jelentette be, amikor vasárnap fogadta Gyenyisz Logunovot, az első orosz vakcinát kifejlesztő Gamaleja Járványügyi és Mikrobiológiai Központ igazgatóhelyettesét.

"Ma az ön és a kollégái javaslata alapján még egy védőoltást felvettem a Szputnyik Lightból. Ezt nevezik újraoltásnak" - mondta Putyin, aki tavasszal a kétkomponensű Szputnyikkal oltatta be magát, most azt közölte, hogy a közérzete jó.

Az elnök emellett önkéntesnek jelentkezett az új koronavírusos fertőzés ellen kifejlesztett orron át beadható SPRAY 08-Gam-COVID-Vac-2021 vakcina tesztelésére.

Az orosz egészségügyi tárca október közepén engedélyezte a szer klinikai kipróbálását. Alekszandr Gincburg, a Gamaleja Központ vezetője szerint a nazális vakcinának nincs mellékhatása.

Az orosz operatív törzs vasárnapi adatai szerint az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma 36 970-nel emelkedett, ezzel 9 331 158-ra nőtt az igazolt fertőzések száma. Az új koronavírus-fertőzés következtében egy nap alatt 1252-en haltak meg, ezzel az áldozatok száma immár 264 095-re nőtt. A fertőzések száma második hete csökken, a napi halálozási adat ugyanakkor folyamatosan csúcsközeli - írta az MTI.