Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csökkent a kórházban kezeltek, a súlyos esetek és az elhalálozások napi száma is. A cseh kórházakban pénteken 7237 beteget kezeltek, amely mintegy hatszázzal kevesebb, mint az előző nap. A súlyos állapotban lévők száma 1100 körül van. A koronavírus szövődményeiben elhunytak száma 5926-ra emelkedett.

A járvány márciusi kezdete óra 454 ezer személy fertőződött meg Csehországban, közülük 316 ezer már meggyógyult. Jelenleg 132 ezer igazolt koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván a hatóságok.

Ladislav Dusek, az Egészségügyi Információk és Statisztikák Intézetének (ÚZIS) igazgatója péntek este bejelentette, hogy a járvány terjedési mutatója 0,7-0,8-ra csökkent, ami a helyzet javulásáról tanúskodik. Dusek ennek ellenére továbbra is szükségesnek tartja az óvintézkedések fenntartását, mert szerinte a járvány adatai még mindig veszélyesen magasak.

Az egészségügyi és az oktatási minisztériumok megállapodása alapján az általános iskolák első és második osztályos tanulói jövő szerdán visszatérnek az iskolapadokba. A szigorú óvintézkedések további lazítását a hatóságok mérlegelik, és a témát várhatóan a hétfői kormányülésen is napirendre tűzik.