Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bár a korlátozások teljes spektrumát egyelőre nem vizsgálta felül a cseh kormány, miután kiderült, hogy a december eleji lazítás után megugrott a fertőzések száma, a vendéglősök, szállodások kaptak egy váratlan pofont - derül ki a Radio Praha cikkéből. December 4-étől este 10 óráig tarthattak nyitva, ám december 9-étől már csak este 8-ig. A lazítást megelőzően egyébként heteken át zárva kellett tartaniuk.

A szabály szerint csak 50 százalékos kapacitással működhetnek és egy asztalnál maximum négy vendéget szolgálhatnak ki, ám jelentések érkeztek arról, hogy egyes kocsmák fittyet hánynak a zárórára, míg mások esetén kívülről nézve úgy tűnt, hogy egyedi módon értelmezik az 50 százalékos határt.

Václav Stárek, a szállodák és vendéglők szövetségének elnöke tiltakozik az új korlátozás ellen, mert szerinte csak azokat a vendéglőket kellett volna bezárni, amelyek megszegték a szabályokat. A néhány nap, amely a lazítás után eltelt, nem szolgálhat elég információval arról, hogy a vendéglátóiparnak van-e köze a fertőzések felpörgéséhez vagy máshol kapják el egymástól a vírust az emberek. Egy vendéglőtulajdonos, akit szintén meglepett a gyors szigorítás úgy véli, hogy a 8 órás zárórával azokat az embereket akarják otthon tartani, akik szórakozni, italozni mennének este a vendéglőkbe.