A koronavírus elleni vakcinák nem győzik le olyan könnyen a delta koronavírus-változatot, mint a többi variánst, Izraelben az új Covid-19-es megbetegedések akár fele is oltott embereket érinthet egy egészségügyi tisztviselő szerint. Az oltottak között a fertőzés megjelenése riadalmat keltett, pedig a megbetegedés náluk enyhébben zajlik, mint az oltatlanoknál - derül ki a portál cikkéből.

Az izraeli egészségügyi minisztérium szerint a delta-variánssal kapcsolatba került, teljesen beoltott embereket is karanténba kell zárni.

Becslések szerint az új fertőzések 40-50 százaléka már beoltott embereket érint, de nem tudni, hogy teljesen vagy részlegesen védettekről van szó, egyelőre még elemzik az eseteket.

Az Izraelben naponta jelentett új esetek száma 100 fölé ugrott, ami május óta a legmagasabb érték. Az esetek mintegy 70 százalékát a delta-változat okozta, ami az összes koronavírus variáns közül a legnagyobb kockázatot jelentheti a beoltott, főként a kétadagos oltásokból csak egy adagot felvett embereknek.