Rekordszámú, több mint 78 ezer új fertőzést regisztráltak egy nap alatt Nagy-Britanniában. Hivatalos adatok szerint a világjárvány 2020-as kezdete óta ez a legmagasabb napi esetszám. A brit kormány példátlan méretű oltási kampányt indított( a hadsereg és önkéntesek ezreinek bevonásával. )A cél, hogy december végéig minden felnőtt megkapja harmadik adagot. Az országban eddig 24 millió dózis emlékeztető oltást adtak be - írja az Euronews. 

A hírcsatorna járványról szóló összefoglalójából kiderül, hogy az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint eddig 77 országban azonosították be a koronavírus omikron variánsát, de a WHO szerint a variáns már jelen lehet valamennyi országban. 

A WHO szakértője, Maria Van Kerkhove azt is elmondta: 

2022 lesz az év, amikor véget vethetünk a COVID-19 világjárványnak. Most már vannak olyan eszközeink, amelyekkel a betegség súlyos spektrumát kiiktathatjuk. Csökkenteni tudjuk a halálozási arányt, a kórházban kezeltek, a súlyos betegek, az intenzív osztályra szorulók számát. Megszüntethetjük a COVID-19 okozta haláleseteket, és csökkenthetjük a vírus terjedését is .