Veran a lapnak elmondta, hogy hétfőtől a vírussal fertőzött, teljesen beoltott embereknek csak hét napig kell izolálniuk magukat, a karantén hossza pedig öt napra csökkenhet azoknál, akiknél negatív a teszteredmény.

Az egészségügyi miniszter elmondta, hogy a nem beoltottaknak tíz napig kellene karanténban maradniuk, és elkülönítési idejüket ugyanilyen feltételek mellett hét napra lehetne lerövidíteni - írja az MTI.

A karanténidőszakok lerövidítése segít megvédeni a gazdaságot és a társadalmat a súlyos zavaroktól, mivel a fertőzőképesebb omikron variáns miatt tovább emelkedik a megbetegedések száma - véli Veran.

Szombaton Franciaország 219 ezer új vírusfertőzést jelentett. A százezer főre jutó új esetek hétnapos előfordulási aránya legutóbb 1456 volt.

Franciaországban ahhoz, hogy valakit teljes mértékben védettnek tekintsenek, a második védőoltást követően legkésőbb hét hónappal meg kell kapnia az emlékeztető oltást is. Az egészségügyi miniszter bejelentette azt is, hogy ez az időszak február 15-étől négy hónapra rövidül - írja az MTI.