Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egészségügyi minisztérium honlapján szombat reggel megjelent legfrissebb statisztikák szerint pénteken 4458 új esetet regisztráltak, ami 1350-el kevesebb az egy héttel ezelőtti adatoknál.

Csökkent a kórházban kezelt betegek és a súlyos esetek száma is. A kórházakban jelenleg 5048 személyt kezelnek, ami 450-el kevesebb, mint hétfőn volt. Ez az azonosított betegek 7 százalékát jelenti. A súlyos esetek száma 743-ra mérséklődött - számolt be az MTI.

A Covid-19 betegség következtében pénteken újabb 75 ember hunyt el, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 7967-re emelkedett. Az elhunytak napi száma az utólagos pontosítások után rendszeresen megemelkedik. Az aktív betegek száma kevéssel 80 ezer felett van jelenleg Csehországban.

A járvány kockázati tényezője a százpontos táblázaton - amelyben minden 20 pontos sáv bizonyos óvintézkedéseknek felel meg - pénteken már hatodik napja 57 ponton volt, ami a harmadik kockázati sávnak felel meg. Azonban továbbra is még a negyedik sávnak, tehát a súlyosabb helyzetnek megfelelő óvintézkedések vannak érvényben. A hatóságok akkor változtatnak az óvintézkedésen, ha a kockázati szám egy hétig az alacsonyabb, vagy három napig a magasabb sávba kerül.
Vasárnap rendkívüli ülést tart a cseh kormány, amelyen mérlegelik az óvintézkedések lazítását.

A járvány terjedési mutatója pénteken 0,9 volt, a hét folyamán 0,2 százalékponttal romlott.

Jan Blatny egészségügyi miniszter szerint aggodalomra ad okot, hogy a járvány néhány régióban jóval súlyosabb, mint az országos átlag, ezért nagyon nehéz lesz eldönteni, milyen óvintézkedéseken lazítsanak. A lakosság a felmérések szerint leginkább az üzletek és a vendéglők megnyitását, valamint a szolgáltatások engedélyezését szeretné a karácsony előtti időszakban.