Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Unió és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc) országaiban 2020 márciusa és 2021 márciusa között 720 ezerrel több halottat regisztráltak, mint a 2016 és 2019 közé eső években átlagosan – idézi a 24.hu az Eurostat összesítését.

Idén januárban és februárban a kontinens egészét tekintve csökkenés volt tapasztalható az elhunytak számában, ám márciusban kiegyenlítődtek a számok.

Ennek oka, hogy Bulgáriában, Magyarországon és Lengyelországban különösen romlott a helyzet, Spanyolországban, Portugáliában és Finnországban viszont javult. Hogy pontosabb képet kapjunk, a 24.hu sajtómunkásai a rendelkezésre álló adatok alapján kiszámolták a 100 ezer főre eső halottak számát 2019 és 2021 között. Ebből látszik, hogy bár Magyarországon két évvel ezelőtt is sokan haltak meg a lakosság számához képest, sem akkor, sem tavaly nem volt kiugróan rossz az arány.

Idén márciusban azonban Bulgária, illetve hazánk messze elhúzott a többi vizsgált országtól ebben a szomorú statisztikában. Még az első hullámban nagyon rossz helyzetben lévő Olaszországban is – ahol tavaly márciusban volt a tetőzés – alacsonyabb volt a halálozási ráta, mint nálunk. Bulgáriában 100 lakosra vetítve 51,96-an, Magyarországon 42,61-en, Lengyelországban 32.69-en, Csehországban 31,76-an, Szlovákiában 27,3-an haltak meg.