Indiában a koronavírus halálos áldozatainak a száma hétfőre virradóra átlépte a 300 ezret a helyi hivatalos adatok szerint, ezzel az Egyesült Államok és Brazília után az ázsiai országban igazolták a Covid-19 betegség legtöbb halálos áldozatát.

Az indiai egészségügyi minisztérium szerint az elmúlt 24 órában 4454 halálesetet igazoltak, ez a második legmagasabb szám a szerdán rögzített 4529 után. A tárca 222 315 új fertőzöttről is hírt adott.

A legfrissebb adatokkal a Covid-19-nek már 303 720 halálos áldozata van Indiában, közülük 50 ezret az elmúlt két hétben jelentettek, az igazolt fertőzöttek száma pedig meghaladta a 26,7 milliót.

Az elmúlt hetekben a szubkontinensnyi országban sorra dőltek meg a koronavírus-járvány fertőzöttjeinek napi rekordjai, és szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy az áldozatok valódi száma vélhetően sokkal magasabb a hivatalos adatoknál.

A több mint 1,3 milliárdos országban eddig körülbelül 196 millió oltást adtak be a koronavírus ellen, ezek közül 942 722 dózist vasárnap, ám továbbra sincs elegendő oltóanyag. Az oltási kampány során három vakcinát használnak: az AstraZeneca helyben előállított oltóanyagát, a Covishieldet, a saját gyártású Covaxint és a Szputnyik V orosz oltást - írta az MTI nyomán az Infostart.hu.