Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kínai Csinan városában a hét végén koronavírust találtak a Brazíliából, Bolíviából és Új-Zélandról származó fagyasztott marhahúson és belsőségeken, illetve azok csomagolásán, miközben további két tartományi fővárosban Argentínából származó sertéshús csomagolásán mutatták ki a tesztek a vírus jelenlétét - jelentette a Reuters.

Kínában felpörgették a fagyasztott áruk tesztelését, miután ismétlődően megtalálták a vírust az importált termékeken. Ennek nyomán import tilalmakat is hoztak, annak ellenére, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja szerint minimális az esélye annak, hogy valakit fagyasztott élelmiszeren lévő koronavírus megfertőzzön.

Egy korábbi szállítmánnyal kapcsolatban, amely Sanghajon keresztül jutott be az országba, letesztelték mind a 7500 embert, akik kapcsolatban kerültek az áruval, és mindegyikük tesztje negatív lett.

Egy esetben a hatóságok nem tudják, hogy egy pozitív tesztet produkáló illető máshol fertőződött-e meg vagy a fagyasztott termékről ugrott rá a fagyban is életképes vírus.