Az országban 60 ezer 29 esetet regisztráltak a SARS-CoC-2 vírus ottani megjelenése óta, ezek 56 százaléka a flamand tartományhoz, 32 százaléka a vallón régióhoz, míg 10 százaléka Brüsszelhez köthető.

A hét végén 5-en haltak meg a betegség szövődményeinek következtében, és további 20 embert vettek fel kórházi ápolásra. Az új esetek száma folyamatosan csökken, az ország háromnegyedéből már hetek óta nem jelentettek új fertőzést.

Maggie De Block belga egészségügyi miniszter hétvégén bírálta négy uniós tagállam - Hollandia, Németország, Olaszország és Franciaország - azon elképzelését, miszerint mintegy 400 millió adagot vásárolnának fel előzetesen még tesztelési fázisban lévő oltóanyagokból az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari nagyvállalattól. De Block szerint szándékuk aláássa az EU közös vakcinabeszerzéssel kapcsolatos programját, amelyet az egészségügyi miniszterek múlt pénteki konferenciáján az uniós tagállamok túlnyomórészt támogattak.

A szomszédos Hollandiában Hugo de Jonge egészségügyi miniszter jelentette be a hét végén a védőoltás-vásárlási kezdeményezést. Véleménye szerint a terv pénzügyileg kockázatos lehet, mivel az oltóanyagok hatékonysága még nem bizonyított, azonban a beszerzés társadalmi jelentősége fontosabb annak pénzügyi vonzatánál, mivel "a vakcina lehet az egyetlen megoldás, ha a vírus újra terjedni kezd."

Az országban a hét végén enyhén emelkedett az intenzív ápolásra szorulók száma, de a szakértők szerint "ez a gyenge növekedés nem adhat okot aggodalomra." A járványhoz köthető elhalálozások száma kettővel, az új fertőzöttek száma 143-al nőtt.

Luxemburgban a hét végén hét új fertőzöttről adtak számot, azonban haláleset már hetek óta nem történt, a valamivel több mint félmillió lakost számláló nagyhercegségben.