Jens Spahn német egészségügyi miniszter csütörtökön jelentette be a kötelező tesztelést, ami alól felmentést csak akkor adnak, ha a beutazóknak van legfeljebb két napos negatív leletük.

A légi úton érkezőknek a nagyobb repülőtereken biztosítják a vizsgálatot, az egyéb úton érkezőknek pedig valamelyik tesztközpontot kell felkeresniük. A tesztek költségeit az állam állja - számolt be a Népszava a Daily Bulletin (DW) nyomán.

A Robert Koch Intézet (RKI) a koronavírus-fertőzés szempontjából kockázatosnak minősített területeket naponta frissíti és közli. Jelenleg a veszélyeztetett területek listáján van az Egyesült Államok, Spanyolország számos északi régiója, Észak-Macedónia, Izrael, Irán, Törökország, India, Dél-Korea és Belgium Antwerpen tartománya is.

A nem kockázatos területekről érkező utazóknak jelenleg nem kell tesztelniük vagy karanténba helyezniük, kivéve, ha tüneteik vannak.

Magyarországon július 31-ig az állam átvállalta a tesztek árát, augusztus első napjától viszont már mindenkinek magának kell fizetnie a koronavírustesztet, ha két hétnél hamarabb akar szabadulni a kötelező házi karanténból.