Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Bizottság arra kérte az európai uniós tagországokat szerdán, hogy a tél közeledtével általánosítsák az antigénalapú gyorstesztek alkalmazását. A nem kötelező jellegű ajánlásaiban a brüsszeli végrehajtó testület azt szorgalmazta, hogy a tagállamok az RT-PCR-vizsgálatokon felül antigénalapú gyorsteszteket is végezzenek a vírus terjedésének megfékezése, a fertőzések kimutatása - írja az MTI.

Sokkal kevesebb bántalmazást tapasztaltak a gyerekek a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatás hatására - állapította meg egy közép-európai felmérés. Eszerint Magyarországon a megkérdezettek 9 százaléka tapasztalt a gyerekektől, 10 százaléka a tanároktól bántalmazást. A gyerekek viselkedését 66-66 százalékban segítőkészség és kedvesség, 56 százalékban egymás támogatása jellemezte.

Romániában ismét meghaladta szerdán a tízezret az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma, az újabb rekord azonban alig különbözik a két héttel ezelőttitől, ezért a hatóságok azt remélik: sikerült a járvány gyorsulását megállítani, és nagyjából egyenletessé vált a fertőzések terjedése.

Csaknem kétszáz embert őrizetbe vett és vízágyúkat is bevetett a rendőrség szerdán Berlinben egy tüntetés után, amelyet a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások ellen tartottak. A német főváros és az egész ország egyik jelképeként számon tartott Brandenburgi kapunál rendezett demonstráción a nagyjából tízezer résztvevő többsége nem tartotta be a fertőzésvédelmi előírásokat - maszkviselés, távolságtartás -, ezért a rendőrség a kezdete után röviddel befejezettnek nyilvánította a megmozdulást.