Több tankerületben úgy értelmezik, hogy az alsó tagozatosok esetén visszatér a rendes tanítás, hogy az online oktatás semmilyen formájára nem kerülhet sor - írja a Népszava.

Egy érintett szülő jelezte: a tankerület határozottan úgy foglalt állást, hogy semmilyen digitális, online oktatást nem lehet szervezni az otthon maradt gyerekek részére. Ennek viszont ellentmond az a Népszavához is eljutott levél, amit az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós küldött az intézményvezetők részére. Ebben azt írta, hogy a párhuzamos jelenléti és digitális oktatásra vonatkozó tiltás "nem zárja ki ugyanakkor annak a lehetőségét, hogy az intézmény – amennyiben erre lehetőség van – biztosítsa a jelenléti tanórába való online bekapcsolódás lehetőségét egy tanuló számára”.

QP | Quality Placement

Klebelsberg Központ ezzel kapcsolatban azt ajánlotta a napilap sajtómunkásainak figyelmébe, amit Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az operatív törzs sajtótájékoztatóján mondott. E szerint nincs lehetőség arra, hogy párhuzamosan digitálisan is folytatódhasson az oktatás.

A napilaphoz több szülői jelzés érkezett arról is, hogy az iskolaigazgatóktól azt a tájékoztatást kapták: ha egy osztályból mindenki hiányzik, annak az osztálynak rendkívüli szünetet kell elrendelni, a kiesett napok pótlása pedig szombati napokon vagy június második felében – tehát a nyári szünet első heteiben – elrendelhető