Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csehországban karácsony óta a legszigorúbb járványügyi korlátozások vannak érvényben, ám ennek ellenére egyre rosszabb statisztikákat produkál az ország - írja a Radio Praha. Csak a legszükségesebb árucikkeket kínáló üzletek tartanak nyitva, a gyülekezés tilos, ám az Európai Bizottság adatai szerint az elmúlt két hétben Csehországban alakult a legrosszabbul a járvány. Az egészségügyi rendszer folyamatosan működőképessége határán billeg.

A helyzet komolysága arra késztette Jan Blatny egészségügyi minisztert, hogy televíziós beszédben forduljon az emberekhez, arra kérve őket, hogy fegyelmezetten tartsák be a korlátozó szabályokat. Sajnos nem javul a járványhelyzet - panaszolta -, sőt, romlik, a statisztikai adatok azt mutatják, hogy a koronavírus angol mutáns változata terjed Csehországban.

Ez agresszívebben, gyorsabban fertőz, mint az eredeti kórokozó, így a módszerek, amelyeket eddig bevezettünk hatástalanokká váltak - mondta a miniszter. Az utóbbi hetekben egyre több szív- és tüdőproblémát okozó koronavírus-betegséget észleltek. Az egészségügyi rendszert annyira leköti a koronavírus-betegek kezelése, hogy nem marad kapacitása más feladatai ellátására. Például rendszeresen maradnak el emiatt műtétek. A prágai parlament hamarosan dönt a rendszabályok meghosszabbításáról február közepe után.