Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerbiában augusztus első hétvégéje a koronavírus-járvány felpörgését hozta - derül ki a vajdasági Szabad Magyar Szó beszámolójából. A hétfő délt megelőző 24 órában 10 663 tesztet végeztek és 752 új fertőzöttet azonosítottak, ami 295-tel több, mint egy nappal ezt megelőzően. Sajnos a súlyos esetek száma is emelkedett.

A kórházi kezelésre és a mesterséges lélegeztetésre szoruló betegek száma is nőtt, hétfő délután 703 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 15-en voltak lélegeztetőgépen. A napi halálesetek száma ugyanakkor nem növekedett, az elmúlt 24 órában 4 személy hunyt el a Covid-19 szövődményei miatt, ugyanannyi, mint egy nappal korábban. Ezzel 7143-ra emelkedett Szerbiában a járvány halálos áldozatainak a száma.

Eközben a szerb kormány további 440 millió dinárt (1,2 milliárd forint) hagyott jóvá a költségvetési tartalékból az újvidéki covidkórház kiépítésére. Ezzel a költségek csaknem hatmilliárd dinárra nőttek. A 600 ágyas kórház kiépítésére harmadik alkalommal irányoz elő pénzt a kormány, ezeket az összegeket eredetileg a gazdaság megsegítésére szánták. A beruházás megkezdésekor a költségeket 4,1 milliárd dinárra becsülték.