Ahhoz, hogy Kínában ne fogyasszanak olyan, európai szemmel egzotikus állatokat, mint a kígyó, a denevér vagy a tobzoska egy egész ország kultúráját kellene teljesen kicserélni. Hagyománynak számít ugyanis a vadállatok fogyasztása, és az ősi kínai gyógyászatban is számottevő ezeknek a fajoknak a hasznosítása - olvasható a portálon.

Egy három éve készített tanulmány szerint közel egymillió embernek biztosít munkát a vadállatok étkezési célra való tenyésztése és forgalmazása, és a vadkereskedelem hetvenhárom milliárd dollárt ért el 2017-ben.

A vírus kitörése óta mintegy húszezer vadfarmot zártak be vagy került karantén alá - a források szerint, de valószínűsíthető, hogy még sokkal több ilyen állattanya található Kína területén. A nagyvárosokban egy egyébként sokkal többen ellenzik a vadállatok fogyasztását, mint vidéken.

A tilalom betartatása nem lesz könnyű, egyelőre még az sincs pontosan megfogalmazva, hogy mi számít vadállatnak, és mi nem. A nyulakat és a galambokat például nem érinti a tiltás.