Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szombati volt zsinórban a negyedik olyan a nap a kínai Vuhan városában, hogy egyetlen új koronavírusos beteget sem regisztráltak - írja az Index a China Xinhua News cikke alapján.

A járvány epicentrumának számító és vesztegzár alá vont kínai nagyvárosban így 50 005 maradt a fertőzöttek száma, és egyre inkább úgy tűnik, hogy sikerült megállítani a vírus terjedését.

A tartomány vezetése szerdán jelentette be, hogy a Vuhanban működő, a belföldi és a globális ipari láncban kulcsszerepet betöltő vállalatok ismét megkezdhetik tevékenységüket. Ugyanakkor a negatív listán szereplő vuhani vállalkozások, például mozik, könyvesboltok, bárok, éttermek és edzőtermek, továbbra sem nyithatnak ki. Hupej tartomány egyéb részein már csökkentették a járvány miatti készültségi fokozatot, és több cégnél indul be a munka a napokban.

Az amerikai John Hopkins Egyetem adatai szerint - magyar idő szerint - vasárnap reggel világszerte több mint 307 ezer fertőzöttet tartottak nyilván, az elhyunytak száma meghaladta a 19 ezret. Több mint 92 ezren pedig már meggyógyultak.