Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lengyelországot a koronavírus járvány második hullámának kezdetén a kormány felosztotta az országot övezetekre. A zöld az volt, ahol a legenyhébb a járvány, a sárgában már erősebb, a vörös pedig teljes veszélyhelyzetet jelent. Néhány napja a kormány az egész országot legalább sárga övezetté nyilvánította és bizonyos szigorításokat kiterjesztett, például nemcsak zárt helyen, de az utcákon is kötelező a maszkviselés, amelynek elmulasztását szigorú pénzbüntetéssel sújtják.

A piros övezetekben további módosításokat is bevezettek, nem szabad konferenciákat, kongresszusokat vagy iskolai oktatást online módon sem tartani - írta az onet.pl. Az internetezők azon viccelődnek, hogy úgy tűnik, a koronavírus a kormány szerint már az interneten keresztül is fertőz.

A vállalkozásoknak azonban nagy gondot okoz a minden bizonnyal elhibázott intézkedés, azon törik a fejüket, vissza kellene vonniuk a meghirdetett rendezvényeket vagy vigyék azokat a vörös övezeten kívülre. A jogászok szerint ez jogilag kínos hibát követett el a kormány háza táján, amelyet gyorsan ki kellene javítani, mert semmi köze a járvány megfékezéséhez. Az onet.pl feltette a kérdést az egészségügyi minisztériumnak és a miniszterelnök kancelláriájának, miért van erre az intézkedésre szükség, de egyelőre csak várnak a válaszra.

Lengyelországban szombattól tovább szigorítottak a járványügyi intézkedéseken, bezárnak az éttermek, korlátozzák a kiskorúak kültéri mozgását, betiltják az öt személynél nagyobb gyülekezéseket - közölte az MTI szerint Matuesz Morawiecki kormányfő.

Szombattól az egész országot a legveszélyeztetettebb kategóriát jelentő, piros besorolású járványövezetnek nyilvánítják. A piros zónákban eddig is korlátozták a többi között a vásárlók számát a boltokban, felfüggesztették az edzőtermek és az uszodák működését. Az általános iskolák 4.-8. osztályai távoktatásra térnek át. A középiskolákban a távoktatást már hétfőn bevezették.