Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A január közepéig tartó kijárási korlátozás miatt bezártak az éttermek, a síparadicsomok, és a szállodák már üzletembereket sem fogadhatnak. Aki teheti, otthonról kell dolgoznia, és este 7 után senki sem hagyhatja el a települését - írja az Euronews.

Lengyelországban már a karácsony-szilveszteri időszakra szigorítottak, hogy a rokonlátogatások és az évzáró bulik ne növeljék tovább a fertőzési adatokat. A legszigorúbb rendelkezés, hogy a 16 évnél fiatalabbak csak felnőtt kíséretében mehetnek el otthonról.

A járványhelyzet közepesen súlyos a magyar kormánnyal szövetséges Lengyelországban: eddig mintegy 1 300 000 fertőzöttet regisztráltak a lengyel hatóságok. Az elmúlt 24 órában 3 211 fertőzöttet regisztráltak, de ez részben az ünnepi időszak alacsonyabb tesztszámával magyarázható. A négyszer kevesebb lakosú Magyarországon épp fordítva gondolkodtak: a szentestére még az enyhe, este 8 és hajnali 5 közötti kijárási tilalmat is feloldották. Itthon alig több mint 600 új fertőzöttet regisztráltak 24 óra alatt. Már mind a két országban elkezdtek oltani, első körben az egészségügyi dolgozókat.