Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Thaiföldön egy 35 éves férfi volt az áldozat, aki eredetileg maláriával került kórházba, míg Ausztráliában egy 78 éves férfi halt meg egy perth-i kórházban. Ő a feleségével együtt a Diamond Princess óceánjárón kapta el az új koronavírust.

Dél-Koreában közben 3500 fölé emelkedett a fertőzöttek és 18-ra az elhalálozások száma. Az új fertőzések túlnyomó többségét Teguból, az ország negyedik legnagyobb városából jelentették. A hatóságok megkezdték a Sincshondzsi keresztény egyház több mint 260 ezer hívének tesztelését, az eddigi fertőzések 60 százaléka ugyanis közvetlenül kapcsolatba hozható vele, mivel néhány tagja januárban a közép-kínai Vuhanban, a koronavírus kiinduló gócpontjában járt.

Mun Dzse In dél-koreai elnök közölte: elrendelte kormányának teljes körű mozgósítását a koronavírus-járvány elleni küzdelem érdekében. Világszerte már több mint 70 ország vezetett be utazási korlátozásokat Dél-Koreával szemben.

Örményországban bejelentették vasárnap, hogy felfedezték az első koronavírusos fertőzöttet az országban, az illető nemrég tért haza Iránból. A hatóságok közölték, hogy mindenkit elkülönítettek, aki kapcsolatba került vele, és megfertőződhetett.

Magyarországon a koronavírus - a hivatalos adatok szerint - még senki sem fertőzött meg. Egy magyar állampolgár azonban elkapta a COVID-19 fertőzést: ő a már említett Diamond Princess hajó egyik dolgozója, jelenleg egy japán kórház karanténjában megfigyelés alatt.

A járvány vasárnap reggeli állapotáról ebben a cikkünkben olvashat: