“Nem gondolom, hogy a jelenlegi előírásokkal várhatjuk be a koronavírus-járvány negyedik hullámát, legalábbis nem szabad megvárnunk, hogy az bekövetkezzen” - mondta a vajdasági Szabad Magyar Szó tudósítása szerint a helyi médiána Mirsad Derlek, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára. A negyedik hullám elkerülhetetlen, ezért a szigorításokra is számítani kell.

“Úgy gondolom, hogy a szigorítások az összejövetelekre vonatkoznak majd, korlátozni kell a részvevők számát, mert minden ilyen találkozó hatalmas rizikó a fertőzés terjedésére. Alacsony az átoltottság, a polgárok könnyelműsége pedig felelőtlen és megengedhetetlen.” A harc a koronavírussal tovább tart majd, mint gondoltuk.

“Napi szinten nagyon sokan térnek haza a nyaralásból. Oltás nélkül elmenni nyaralni egy olyan országba, ahol nagyon sok a fertőzött, hatalmas rizikót jelent. Már aggodalomra ad okot, hogy állandóan vannak páciensek a covidrendelőkben.” Nem lehet legyőzni a vírust anélkül, hogy a lakosság nagy része felvenné a védőoltást. Közben lehetőséget adunk a vírusnak, hogy mutálódjon és esetleg olyan variáns jöjjön létre, amely ellen nem hatásosak a kifejlesztett védőoltások, ami katasztrófához vezetne.