A harmadik negyedévben már ismét erőre kaphat a konjunktúra és 2021-ben már két százalék lehet az éves GDP-növekedés - állapította meg Stefan Schneider, a Bundesverband deutscher Banken (BdB) vezető közgazdásza.

Drámainak tűnő számok ezek, de szó sincs arról, hogy ez lenne a világvége - fogalmazott a közgazdász az MTI beszámolója szerint. A német GDP legutóbb a világgazdasági válság következtében 2009-ben csökkent ötszázalékos mértékben.

A koronavírus-járvány gazdasági következményeinek enyhítése érdekében azonnali és hathatós támogatással kell a vállalatok segítségére sietni - jelentette ki Christian Ossig, a BdB igazgatója. Véleménye szerint első lépésként a KfW német állami fejlesztési bank hitelprogramjának keretében nyújtott támogatások ennek megfelelő eszközei lehetnek.

A helyzet súlyos, de a bankok és a takarékpénztárak eltökélt szándéka, hogy ügyfeleik mellé álljanak a bajban. A bankok készen állnak megtenni minden tőlük telhetőt a krízis következményeinek enyhítésére - monda Ossig.