Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A halottak száma enyhén csökkent az egy nappal korábbi 464-hez képest, és alatta van a két nappal ezelőtt mért 437-nek is. Az elhunytak száma továbbra is ingadozó, és hetek óta nem süllyed négyszáz alá.

Az aktív fertőzöttek száma országosan 321-gyel csökkent, ami kedvezőtlenebb az előző napi 851-hez képest. A diagnosztizált fertőzöttek száma jelenleg 106 527. A betegek közül több mint 22 ezren vannak kórházban, számuk egy nap alatt több mint nyolcszázzal csökkent.

Intenzív kórházi osztályon valamivel több mint 2100-an vannak, az utóbbi 24 órában majdnem százzal csökkent a számuk.

A gyógyultak száma meghaladta a 60 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 192 994-t.

A gócpont Lombardiában 1091-gyel emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma az egy nappal korábbi 1073 után. A halottak száma 166 volt a csütörtöki 200 után, és ezzel az elhunytak száma meghaladta a 13 ezret. A Lombardiában az elmúlt egy napban szűrt fertőzöttek közül a legtöbbet, 412 beteget Milánóban és térségében regisztrálták, az előző nap jelzett 244-hez képest. Az 1,3 milliós városban meghaladta a 17 ezret a diagnosztizált fertőzöttek száma.

Az észak-olaszországi tartományban keddtől az immunszintet felmérő vérvizsgálatot végeznek: eddig több mint hétezer személyt vizsgáltak meg, a járványtól kiemelkedően érintett Bergamo, Brescia, Cremona és Lodi városában.

Az iparilag legfejlettebb országokban végzett felmérések szerint Olaszország lakossága 71 százalékban támogatja a járvány miatt hozott kormányintézkedéseket. Ennél csak Kanada kormánya szerepel jobban 74 százalékos lakossági támogatottsággal.