Mesterséges mélyaltatásban kezelik az osztrák oltásellenes kispárt, az MFG egyik önkormányzati képviselőjét, aki a legutóbbi önkormányzati választásokon a párt polgármester jelöltje volt a felső-ausztriai Waldzell-ben. A Kronen Zeitung értesülései szerint már múlt csütörtökön pletykáltak arról, hogy azért nem jelent meg a városi tanács ülésén, mert beteg. Ma derült ki azonban, hogy a riedi kórház intenzív osztályán fekszik.

A Menschen – Freiheit – Grundrechte (MFG, emberek, szabadság, alapjogok) nevű pártot idén februárban alapították, programja kifejezetten elutasítja a kormányzat járványellenes intézkedéseit, az oltási kötelezettséget. E mellett az egyház és az állam erősebb szétválasztását is követelik, eltörölnék a kötelező kamarai tagságot és a házi tanulást a normál iskolai oktatással egyenértékűvé tennék. Emellett a munkanélküli segély megemelését és a multinacionális vállalatok erőteljesebb adóztatását is követelik. A kispárt Felső-Ausztria tartományi parlamentjében rendelkezik néhány képviselővel, miután a választáson 6 százalékos eredményt ért el listájuk.

Otto Wilflingseder a választási kampánya során folyamatosan kritizálta a kötelező maszkviselést - írja a lap.

Ausztriában jelenleg Felső-Ausztriában a legkritikusabb a járványügyi helyzet. A Csehországgal és Németországgal szomszédos, másfél millió lakosú tartományban a legfrissebb adatok szerint jelenleg 700 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 124-en fekszenek intenzív osztályon, mindkét szám a legrosszabb Ausztriában. Nem meglepő módon ebben a tartományban áll a legrosszabbul az átoltottság is, a lakosság 65,88 százaléka kapott legalább egy oltást, második oltáson 57,3, harmadikon pedig 15,44 százalék van túl.  Ausztria egészében az átlag, jelenleg 70,2, 61,98 és 16,5 százalék.

A szomszédos országban jelenleg kétszer 10 napos kijárási korlátozás van érvényben, amely a tervek szerint az oltatlanok számára tartósan fennmarad. Február elejétől pedig Európában elsőként kötelező lesz beadatni a koronavírus elleni védőoltást.