Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lengyelországban megnyitották az első autós oltópontot Walbrzychban, amely a magukat beoltatni vágyókat fogadja bejelentkezés nélkül - írta az onet.pl.

A jelentkezők a kocsijukkal behajtanak, megkapják az oltást, 15 percet kell várniuk és már mehetnek is. Az önkormányzatok az egész ország területén szerveznek a lakosoknak oltópontokat, a stadionokban, más sportlétesítményekben, reptereken, iskolákban vagy kulturális intézményekben.

Walbrzychban telefonon is értesítették az embereket, hogy ha akarják az oltást, újabb lehetőségük van beoltatni magukat. Az oltópont egyszerűen működik, a magát oltatni akaró autóval érkezik, lehúzza az ablakot és karját kidugva megkapja a vakcinát. Napi ezer embert akarnak így beoltani.

Egyébként minden oltópontnak engedélyt kell szereznie a működésre azaz igazolnia kell az egészségbiztosítónak, hogy a betegeknek maximális biztonságot nyújtva tevékenykednek Ennek szellemében a páciensek ki kell tölteniük az oltást akadályozó esetleges betegségeikről szóló kérdőívet, és az oltás közben kötelesek az orrot és a szájat takaró maszkot viselni. Emellett az autóban nem lehet állat.