Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Pfizer hathónapos kortól szeretné engedélyeztetni a koronavírus-vakcináját - adta hírül a magyar Forbes. A gyógyszergyártó ennek érdekében októberben benyújtja erre vonatkozó engedélyeztetési kérelmet az Egyesült Államok legendásan szigorú Élelmiszer-és Gyógyszerfelügyeletnek (FDA). A Pfizer/BioNTech páros ezzel új szintre lép.

Néhány nappal korábban, szeptember 10-én ugyanis még arról szóltak a hírek, hogy a Pfizer és a német partnere a koronavírus-vakcina fejlesztésében, a BioNTech biotechnológiai vállalat az 5-től 11 évesig terjedő korosztálynak beadható koronavírus-vakcinát fejlesztett ki. A német-amerikai cég most az ennél is fiatalabb korosztályokra kezdi el a vakcinája engedélyeztetését.

Elkezdené ugyanis beadni a szükséges dokumentumokat féléves és ötéves kor közötti gyerekeknek beoltásához. Októberben indítják az engedélyeztetési folyamatot, novemberben már szeretnének oltani, írja a Politico Frank D’Ameliót, a vállalat pénzügyi igazgatóját idézve. A Pfizer-Biontech vakcina augusztusban megkapta a veszélyhelyzeten kívüli engedélyt is a felügyelettől A 12 évesnél idősebb gyerekek körében már a Pfizer és a Moderna vakcinája is használatban van.