Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A külföldi állampolgárokat deportálni lehet Oroszországból, ha egy teszt azt mutatja, hogy fertőzöttek a koronavírussal - jelentette be Mihail Misusztyin miniszterelnök a CNBC tudósítása szerint. Ez része annak a nemzeti tervnek, amelynek végrehajtásával el akarják kerülni, hogy a járvány kitörjön Oroszországban - tette hozzá. További intézkedés, hogy izolálhatják, karanténba zárhatják a betegeket.

Az új orosz kormányfő első látványos intézkedését azzal indokolta, hogy meg akarnak tenni minden szükséges intézkedést a baj megelőzése érdekében. A koronavírus 2019-nCoV néven felkerült arra a 2004-ben készült listára, amely az orosz állampolgárokat fenyegető legsúlyosabb betegségeket tartalmazza. Ezek a HIV, a malária, a tbc, a szibériai pestis és a lépfene. Ezekkel a betegségekkel eddig 15 esetet diagnosztizáltak.

Oroszország 600 állampolgárát telepíti haza a kínai Vuhan városából, ahol a járvány kitört. Az első esetet az orosz határokon belül a január utolsó napján jegyezték fel egy kínai állampolgárnál. Oroszország felfüggesztette Kínával a vízummentes turistalátogatásokat és a munkavízumok kiadását. Február elejétől teljesen leáll a vasúti személyszállítás is Oroszország és Kína között. Január végétől a Moszkva és a Peking között közlekedő szerelvények kivételével már leállították a kétoldalú vasúti személyforgalmat - jelentette az MTI.