Az oroszországi Lipeck városában arra készültek az ortodox keresztény egyház hívei, hogy erőteljes imával szállnak szembe az orosz földön is terjedő koronavírussal, ám tervük meghiúsult, miután a járvány miatt átmenetileg nem engedélyezik a tömegrendezvényeket - derült ki a Moscow Times cikkéből.

A félmilliós lakosságú városban, amely Moszkvától délre 450 kilométerre fekszik, néhány ortodox himnuszt akartak elénekelni a hívők, hogy jobb belátásra bírják a vírust, ám a koronavírus legyőzte őket. A lipecki tartományi vezetés ugyanis riadókészültséget rendelt el, miután három emberről kiderült, hogy hordozza a kórokozót.

A gyülekezés korlátozása mellett ez azt jelenti, hogy mindenkit önkéntes karanténra utasítanak, aki nagy kockázatú minősítést kapott országból érkezett haza. Moszkvában egyébként, ahol hasonlóan szigorú intézkedéseket vezettek be, öt évig terjedő börtönnel fenyegetik azokat, akik nem tartják be az önkéntes karantént. Összességében csak abban bízhatnak a hívők, hogy az otthoni magányukban elmorzsolt ima legalább olyan hatásos lehet, mint ha közösen imádkoztak volna.