Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Budapest és Moszkva között heti két alkalommal járnak majd az utasszállítók. Oroszország emellett Ausztriával, Horvátországgal, Luxemburggal, Libanonnal, Mauritiusszal és Marokkóval újítja fel a rendszeres légiforgalmat, valamint charterjáratokat indít Albániába.

Ugyancsak június 10-től több FÁK-ország esetében sűrítik majd a járatokat Oroszországból.

A Nagy-Britanniába irányuló, korábban már felújított, de a vírus helyi változata miatt január 12-én ismét felfüggesztett légiközlekedést már szerdán újraindítja Moszkva. A korábban már szintén megnyitott, de április közepétől erősen korlátozott török és a lezárt tanzániai útiránnyal kapcsolatban az orosz fél nem vezetett be könnyítést.

Az orosz operatív törzs közleménye szerint a légiforgalom újraindítását és a járatsűrítést az tette lehetővé, hogy a járványhelyzet javult a célországokban. Oroszországban az igazolt új fertőzöttek száma egy nap alatt 8475-tel 5 071 917-re emelkedett a hétfőn közzétett hivatalos adatok szerint.

A napi növekmény 0,17 százalék, az új esetek 13,2 százaléka tünetmentes. Az aktív fertőzöttek száma 26 831-re csökkent, a halálos áldozatoké 359-cel 121 501-re, a felépülteké pedig 6715-tel 4 684 585-re emelkedett.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 138,2 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 343 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 528 807 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.