Branislav Tiodorovic járványügyi szakember, a szerbiai köztársasági válságstáb tagja azt mondta, hogy jelenleg Szerbiában a koronavírus-fertőzöttek nagy részét a 20-40 éves korosztály teszi ki, akik "nem feltétlenül tartják be az egészségügyi rendelkezéseket" - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Az epidemiológus szerint a számok egyelőre mérsékeltek, a kórházak nincsenek megtelve, bár a covid-egészségházakban megnövekedett a vizsgálatok száma.

A szakértő beszámolója szerint, mivel most a fiatalabb korosztály a fő vírushordozó, ezért számukra kulcskérdés a maszk viselése. Főleg, mert hűvösebb idő következik, és ilyenkor sokan tartózkodnak egyszerre zárt térben.

Elég egy buli, vagy egy koncert, és a számok máris megugranak. A számlát pedig nem a vírushordozók fizetik majd, hanem a környezetük azon tagjai, akik a kockázati csoportokba tartoznak

- tette hozzá a szakember, aki arról is beszélt, hogy Szerbiát elérte a járvány harmadik hulláma. "Várható, hogy több lesz a fertőzött, de egyelőre megnyugtató, hogy a betegek többsége nem szorul kórházi kezelésre"