A kancellár egyik biztonsági emberétől kaphatta el a kórt.

Nehammer otthonában vonult karanténba, de továbbra is dolgozik - olvasható a portálon.

Az FFP2 maszk viselése Ausztriában számos nyilvános helyen kötelező, beleértve most már néhány szabadtéri területet is.Ausztriában szigorú intézkedéseket vezettek be az oltatlanok számára, akik aránya igen magas: 30 százalék.

Ausztriában február 1-től vezetnék be a kötelező koronavírus-oltást a 14 év felettiek számára. Ennek hatására volt, aki már oltatott, mások inkább tüntetnek.

Inog a politikai konszenzus

Gerald Gartlehner epidemológus a héten azt nyilatkozta, az omikron miatt újra kell gondolni a kötelező oltás szükségességét, mert az omikron annyira gyorsan terjed, hogy hamarosan valószínűleg a lakosság akkora része szerez immunitást, mint a korábbi hullámok alatt egyszer sem - írja a 444.

Karoline Edtstadler alkotmányügyi miniszter egy karácsony utáni interjúban hintette el, hogy újra kell gondolni a kötelező oltást, ha az adatok nem támasztják kellőképpen alá, hogy a jelenlegi vakcinák az omikron ellen is hatásosak.

Hans Peter Doskozil, Burgenland tartományi elöljárója pedig azt mondta, szövetségi szinten repedezni látszik a kötelező oltás pártközi támogatottsága, nem csak az omirkon miatt, hanem mert adminisztatív díjak megfizetésével ki lehet bújni a kötelezettség alól.