Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A napi esetszám több mint 15 százalékkal magasabb az utóbbi két hét átlagánál. Romániában augusztus eleje óta másfél hónapig egyenletesen - átlagosan napi 1200-zal - növekedett a fertőzöttek száma, de az utóbbi két hétben ismét gyorsulni kezdett a járvány terjedése, most már a napi 1330 új eset számít átlagosnak.

Szombaton újabb 54 koronavírusos beteg haláláról számolt be a GCS, ami több mint 40 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát. Romániában eddig 4687 áldozatot követelt a járvány.

Az ismert aktív fertőzöttek száma a múlt hét végi megtorpanás óta ismét fokozatosan - naponta több százzal - emelkedik, és megközelítette a 19 ezret. Jelenleg 7249 koronavírusos beteg szorul kórházi kezelésre, közülük 512 súlyos beteget ápolnak intenzív terápián.

Romániában vasárnap önkormányzati választásokat tartanak. A fertőzésveszély elkerülése érdekében a hatóságok egészségügyi óvintézkedéseket - lázmérést, kötelező maszkviselést, távolságtartást, a közvetlen érintkezés elkerülését, gyakori kézfertőtlenítést - írtak elő a szavazókörzetekben, és azt hangsúlyozzák, hogy ezek betartásával a szavazás biztonságos.

A kórházban vagy otthoni elkülönítésben lévő koronavírus-fertőzöttek, valamint a fertőzésgyanú miatt otthoni karanténban lévő több mint 24 ezer ember - orvosi bizonylatot mellékellésével - mozgóurnát igényelve élhetnek választójogukkal. A választóköröknek úgy kell kijelölniük a mozgóurnák útvonalát, hogy a fertőzésgyanúsak, majd a beazonosított fertőzöttek voksoljanak utoljára.