Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A csütörtöki jelentés szerint az utóbbi 24 órában újabb 2086 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ami negyven százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát.

A járvány terjedési üteme a júliusi időszakhoz hasonló gyorsulást mutat, amikor egy hónap alatt háromszorosára emelkedett a naponta diagnosztizált fertőzöttek átlaga. Augusztus elejétől másfél hónapig 1200 körül stagnált a napi esetszám, amely a nyári vakáció végétől - szeptember közepétől - kezdődően lódult meg. Az utóbbi két hétben már napi 1485, az utóbbi héten pedig napi 1658 új eset számít átlagosnak.

Az utóbbi napon 37 koronavírusos beteg halt meg Romániában, ezzel 4862-re emelkedett a járvány áldozatainak száma.

A járvány kezdete óta diagnosztizált fertőzöttek száma a 130 ezret, az jelenleg is aktív ismert fertőzötteké a 21 ezret közelíti.

Az utóbbi napon több mint százzal, 7600 fölé emelkedett a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, és ismét elérte a négy nappal ezelőtti 557-es rekordot az intenzív osztályon kezelt súlyos esetek száma.

Ludovic Orban miniszterelnök szerint várhatóan megyei, vagy települési szinten fognak újabb korlátozásokat bevezetni - például elrendelni a vendéglátóhelyek bezárását - ott, ahol kiugróan magas a fertőzési ráta. Az országos járványügyi operatív törzs hétfőtől várhatóan beutazási korlátozásokat is bevezet azok számára, akik Romániánál fertőzöttebb országokból érkeznek.