Bár az oltási programok világszerte zajlanak, a járvány továbbra is nagyon gyorsan terjed - derül ki az amerikai Johns Hopkins Egyetem adataiból. 

Magyar idő szerint kedden reggel, nem sokkal 6 óra után a fertőzöttek száma megközelítette a 142 milliót. Ez egyben azt jelenti, hogy egy nap alatt több mint 700 ezer új esetet regisztráltak. Az elmúlt hét napban átlagosan naponta több mint 743 ezer fővel nőtt a fertőzöttek száma, ami jóval meghaladja az utóbbi harminc napra vetített 629 ezer fős napi átlagot. A Bloomberg pedig arról írt, hogy az április 19-ét - hétfőt - megelőző hét napban több mint 5,2 millió új fertőzöttet regisztráltak, ami a legrosszabb adat a járvány kitörése óta. December közepén és január elején volt hasonlóan magas a heti adat. 

Az adatokat Brazília és India számai húzzák fel nagyon. Az oltási program is lassabban halad: India a lakosságának 4,5 százalékát, Brazília 8,3 százalékát oltotta be eddig.Kedd reggelre a koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségben (Covid-19) és szövődményeiben hétfő reggel óta életét vesztette 9972 beteg, így a járvány halálos áldozatainak száma megközelíti 3,03 millió főt. Az utóbbi huszonnégy órában több mint félmillióan kilábaltak a betegségből, így a gyógyultak száma meghaladja a 81,1 milliót.

 

 

 

A Johns Hopkins Egyetem interaktív térképén pedig az látszik, hogy a világ különböző országaiban hol tart a pandémia.