Szingapúrban jó eséllyel a koronavírus-járvány idején kell választásokat tartani. Az ország törvényei szerint 2021. áprilisáig meg kell tartani a választásokat, a helyi egészségügyi hatóságok szerint akkor még bőven érzékelhetőek lesznek a járvány hatásai.

Lee Hsien Loong, a szigetállam miniszterelnöke a napokban azt mondta, hogy ilyen körülmények között lehet "imádkozni, hogy helyrejöjjenek a dolgok", vagy megválasztani egy új vezetést, aminek friss, és erősebb mandátuma van kezelni az eseteleges elhúzódó nehézségeket.

A CNBC beszámolója szerint Szingapúr most vizsgálta felül a válaszkörzeteinek határait. Ezt rendszeresen megteszik, és az ilyen lépést néhány hónappal később választások szokták az elmúlt években követni.

Az intézkedés támogatói szerint, semmi nem szól a választások megtartása ellen a jelen körülmények között, lévén jövő áprilisban sem lehet biztosan számolni a járvány lecsengésével. A hatósági előírásokat a választás lebonyolításkor is betartják az ígéretek szerint.

Az ellenzéki álláspontok itt is népegészségügyi szempontokra hivatkoznak, mondván: felelőtlen tömegrendezvényként is értelmezhető választásokat tartani a mostani körülmények között.