Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Átmenetileg megnyitják az Újhely (Slovenské Nové Mesto - Kassa megye) és a Sátoraljaújhely közti határátkelőhelyet a 3,5 tonna alatti teherautók előtt - tudósított a pozsonyi Új Szó a két ország hatóságainak megállapodásáról. Az intézkedés célja, hogy megkönnyítsék a teherfuvarozók határátlépését.

Denisa Saková szlovák és Pintér Sándor magyar belügyminiszter megállapodása értelmében azok a szlovák állampolgárok, akik Magyarországon, a szlovák határtól legfeljebb 30 kilométerre élnek vagy dolgoznak, március 19-e, vagyis csütörtök reggel hat órától szabadon átléphetik a két ország határát - derült ki a hírportál másik cikkéből. Ugyanez vonatkozik azokra a magyar állampolgárokra is, akik Szlovákiában élnek vagy dolgoznak.

A határellenőrzéskor mindenkinek fel kell mutatnia az érvényes személyi igazolványát, illetve a munkáltató igazolását. Az ingázókra nem vonatkozik a kéthetes karantén. Azt viszont Magyarország még nem tisztázta, hogy az általa teljesen lezárt határátkelőhelyeket, mint például a komáromit, megnyitják-e a forgalom előtt. Meg nem erősített információk szerint a komáromi Erzsébet hídon lehetővé teszik a gyalogos- és a kerékpáros- átkelést.