Az információkból nem derült ki, hogy Meadows mikor fertőződhetett meg az új típusú koronavírussal. Kedd délután azonban Donald Trump elnökkel együtt látogatott el a virginiai Arlingtonba, a republikánusok választási kampányának központjába, és ott nem viselt szájmaszkot - írta az MTI.

Az elsősorban a washingtoni politikai élettel foglalkozó The Hill emlékeztetett arra: Donald Trumpon kívül a Fehér Ház több vezető munkatársa fertőződött meg a koronavírussal az elmúlt hetekben. Köztük volt Kayleigh McEnany, az elnöki hivatal szóvivője, Stephen Miller, az elnök belpolitikai tanácsadója és Hope Hicks kommunikációs igazgató. Még a nyáron koronavírusos lett Robert O'Breien nemzetbiztonsági tanácsadó is. Valamennyien meggyógyultak.

A Bloomberg információi szerint pozitív lett a vírustesztje a Trump-kampány egyik munkatársának is.

Mark Meadows fertőzésének híre akkor került napvilágra, amikor az Egyesült Államokban pénteken csaknem 130 ezer új fertőzést diagnosztizáltak.

Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje - aki az eddigi szavazatszámlálási eredmények alapján várhatóan az Egyesült Államok következő elnöke lesz - péntek éjjel a Wilmingtonban mondott rövid beszédében hangsúlyozta: elnökségének már az első napján tervet mutat be a koronavírus-járvány megfékezésére. "Ez nem menti meg a már elveszített életeket, de megment majd rengeteg életet az előttünk álló hónapokban" - mondta a politikus.